Kamerový systém na trojke sa osvedčil

13.06.2012 Prešov

Komisia pre ochranu verejného poriadku sa na svojom júnovom rokovaní venovala činnosti a vyhodnoteniu Kamerového monitorovacieho systému za prvé mesiace tohto roka.
Súčasťou tohto materiálu bolo aj vyhodnotenie prvých týždňov činnosti kamerového monitorovacieho systému na sídlisku III. Za obdobie január až máj 2012 kamerový systém mestskej polície cez svoje pracoviska zistil 250 priestupkov, z ktorých 32 záznamov bolo odstúpených na ďalšie šetrenie polícii, súdom a prokuratúre. Najviac priestupkov, až 107 bolo zistených v oblasti porušovania dopravných predpisov, 40 priestupkov bolo zistených na úseku vzbudzovania verejného pohoršenia, rebríček ďalších zistených negatívnych konaní dopĺňa konzumovanie alkoholických nápojov na verejnom priestranstve. Konkrétne bolo zistených 32 porušení VZN mesta o zákaze požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách.
Od apríla 2012 pôsobí na sídlisku III. chránená dielňa, ktorá za má za krátku dobu konkrétne výsledky. Za prvé týždne svojej činnosti rozšírený kamerový systém na "trojke" prostredníctvom 5 kamier odhalil 11 priestupkov, počnúc zněcisťovaním verejných priestranstiev a končiac konzumáciou alkoholu na verejnosti.
Kamerový monitorovací systém sa sídlisku III. dal šancu zdravotne postihnutým plnohodnotne sa zapojiť do pracovného procesu a umocňuje pocit bezpečia na sídlisku, ktoré sa výrazne omladzuje.
Michal Kaliňák,
poslanec MsZ a predseda Komisie pre ochranu verejného poriadku
 

Vyberte región

mark